dijous, 19 d’abril del 2018

Jornada "Calidoscopi de la Reforma Psiquiàtrica a Catalunya" amb el suport de l'Arxiu i el Memorial del Mental i la Fundació Congrés Català de Salut Mental


Sota l'organització de l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, concretament des del Memorial del Mental, i la Fundació Congrés Català de Salut Mental, s'ha proposat la celebració d'una jornada els propers dies 1 i 2 de juny que porta per títol "Calidoscopi de la Reforma Psiquiàtrica de Catalunya" i que tindrà lloc a la Seu del Districte de Nou Barris, antic Institut Mental de la Santa Creu.
Una de les raons per les quals s'organitza és per la convicció de que ha passat prou de temps com per poder apropar-nos a una realitat rica, i a vegades traumàtica per a alguns, que va transformar la concepció de la malaltia mental, així com els seus tractaments, generant des de dins i des de fora dels hospitals psiquiàtrics els fonaments de la nova psiquiatria comunitària.
El títol de la jornada no és casual, doncs aquesta es vol fer, com un calidoscopi, des del trencadís de diferents mirades: persones amb trastorns mentals, professionals, familiars, comunitat, administració, etc. per tornar a reconstruir aquella part de la història de la psiquiatria i que ha estat tan important.
Els principals objectius són: recuperar la història des dels seus protagonistes; fer un reconeixement dels esforços i la energia generada; reconèixer els encerts i els errors per poder pair aquesta etapa; recollir la seva evolució, tant a nivell de concepte com de desenvolupament de serveis; i mostrar la salut mental des de les arrels que molts desconeixen.
Aquesta experiència té la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, així com el suport de CEESC, el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona,  el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i el Col·legi de Metges de Barcelona.
Al marge esquerra del present blog, teniu el programa en format pdf que podeu consultar i també descarregar-vos. Només cal que cliqueu sobre la imatge per tal de poder-hi accedir a la informació. Si voleu saber-ne més sobre aquesta jornada i inscriure-us cliqueu AQUÍ.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada